آدم های افسرده را به روضه امام حسین بیاورید تا گریه کنند، سپس همه افسردگی های آنان خواهد رفت، افسردگی ها ریشه در درون افراد و خودخواهی آنان دارد .

انتشار نتایج یک تحقیق که نشان می دهد مردم یزد افسرده هستند، بهانه به دست برخی افراد داده تا با سیاه نمائی شرایط اجتماعی و فرهنگی یزد برای مردم نسخه تجویز کنند، برخی مسئولان استان نیز بدون آنکه میزان صحت نتایج این تحقیق را مورد راستی آزمائی قرار دهند، عمدا یا سهوا در حال تحمیل برخی خرده فرهنگ ها از بیرون به جامعه هستند که از آن جمله می توان به برگزاری کنسرت های موسیقی لهوی وغنائی اشاره کرد.

آنچه در ذیل می خوانید سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین  مهدی مهدوی نژاد، مسئول هیت انصار ولایت یزد می باشد که وی در تاریخ 8/9/91 در جمع  اعضای این هیأت با تبیین چنین نگرشی با ارائه دلایل نقلی و عقلی به رد افسردگی مردم یزد پرداخته است.

حجت الاسلام مهدوی نژاد در سخنرانی خود ، یزد را شهر دارالعباده، دارالعلم، دارالمؤمنین و دیار  قنات و قنوت وقناعت معرفی کرد و گفت: همین ویژگی ها و شاخص ها گواه روشنی بر شادابی و نشاط مردم یزد است.

حجت الاسلام مهدوی نژاد با طرح این سوال که مگر در روضه‌ها چه مباحثی مطرح می شود که باعث افسردگی می‌شود؟ افزود: در روضه از حماسه حسین، از عزت امام حسین و خوبی های آن می‌گویند،  آیا به راستی انسانی که برای عزت، برای ظلم بر مظلوم گریه می‌کند؛  افسرده می‌شود؟ وی بیان کرد: شهید آیت الله مطهری(ره) می‌فرماید که گریه بر شهید موافقت و هماهنگی با روح او و آیین اوست؛ گریه بر شهید با گریه بر مرده فرق می‌کند، گریه بر شهید انسان را رشد می‌دهد.

وی با بیان اینکه روانشناسان حضور در جمع و شرکت در کارهای جمعی و سرگرمی  را برای رفع افسردگی تجویز می کنند افزود:  کدام جمع با صفاتر از روضه امام حسین، هیأت امام حسین؟ در روضه امام حسین نوکری می‌کنیم  که نمونه ای از کار جمعی است پس افراد روضه ای افسرده نمی شوند.

وی خاطرنشان کرد: آدم های افسرده را به روضه امام حسین بیاورید تا گریه کنند، سپس همه افسردگی های آنان خواهد رفت،  افسردگی ها ریشه در درون افراد و خودخواهی آنان دارد .

وی با اشاره به برگزاری کنسرت های متعدد موسیقی به بهانه نشاط مردم یزد، گفت: بر اساس استفتاء از مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای(حفظه الله) ترویج موسیقی با اهداف عالیه نظام مقدس جمهوری اسلامی منافات دارد.

حجت الاسلام مهدوی نژاد با طرح این سوال که چه تضمینی برای رفع افسردگی با موسیقی وجود دارد؟ گفت: البته موسیقی نشاط آور است اما چنین نشاطی همانند مواد مخدر مخرّب، کاذب، مقطعی و زودگذر خواهد بود.

گزیده این سخنرانی بدین شرح است:

دشمن در تلاش برای تخریب عقبه هویتی و فرهنگی جامعه است

حجت الاسلام والمسلمین مهدی مهدوی نژاد، مسئول هیت انصار ولایت یزد طرح شبهاتی نظیر افسردگی مردم یزد را با هدف تلاش برای تخریب عقبه هویتی و فرهنگی جامعه ارزیابی کرد و گفت:  یزد از قدیم به عناوین مختلفی نظیر دارالعباده و دارالعلم و دارالمؤمنین معروف بوده است و برخی بدشان نمی آید عقبه هویتی و فرهنگی این جامعه را با چسباندن چنین وصله هائی تخریب کنند.

 وی با تبیین دلیل تلاش دشمن برای تخریب عقبه هویتی و فرهنگی جامعه اظهارداشت: هنگامی که ارتباط مردم یک جامعه با عقبه و گذشته اش قطع شود؛ آن جامعه بی‌هویت و ابتر خواهد شد و برای یک جامعه بدون عقبه به راحتی می توان سابقه و فرهنگ ساخت، حرفهای جدیدی مطرح و زود فریبش داد.

حجت الاسلام مهدوی نژاد ادامه داد: علما، بزرگان و سبقه فرهنگی و دینی هریک تکیه گاه وستون های یک جامعه هستند که مردم از آنان پند و عبرت می گیرند، جامعه بدون ریشه در معرض خطر و انحراف بیشتری است لذا دشمنان برای منحرف کردن و تحمیل فرهنگ بیگانه به یک جامعه  در ابتدا فرهنگ آنان را می گیرند و سپس برای آنان فرهنگ جدیدی می سازند.

  وی افزود: هویت و عقبه یک ملت مسیر آینده آن جامعه را ترسیم می کند بنابراین دشمنان از سال های گذشته برای ترور عقبه فرهنگی جامعه و تحمیل فرهنگ خود تلاش بسیاری داشته اند.

وی در همین زمینه به سریال های کره ای و فیلم های هالیوودی اشاره کرد و گفت: ساخت سریال های کره ای نظیر جومونگ که در تلویزیون ایران نیز نمایش داده شده و مورد تذکر مقام معظم رهبری قرار گرفته است نمونه ی آشکاری از فرهنگ سازی برای یک ملت است، چرا که این کشور چنین تاریخ و عقبه‌ای نداشته و چنین سریال ها و فیلم هایی افسانه است  ولی آنان قصد دارند با ساخت چنین فیلم هایی برای این ملت هویت سازی کنند در حالی که چنین چیزی اصلاً  وجود نداشته است.

حجت الاسلام مهدوی نژاد افزود: نظیر چنین اقدامی در هالیود و جوامع غربی نیز صورت می گیرد و آنان با نمایش فیلم و سریال های مختلف به  شخصیت سازی پرداخته و هویتی جدیدی را  از خود به نمایش می گذارند که هرگز وجود خارجی نداشته است.

وی خاطرنشان کرد: البته گاهی قطع پل های ارتباطی مردم با هویت و عقبه تاریخی و دینیشان امکان پذیر نیست، در چنین موقعیتی دشمنان مسیر حرکت جامعه را تغییر و چهره و اقعی خود را در پشت چهره های ساختگی و تصنعی جدیدی پنهان می کنند.

وی در توضیح این استراتژی دشمنان افزود:  دشمنان در چنین وضعیتی هویت دینی، اسلامی و مقدسات یک ملت را به حاشیه رانده و هویت ایرانی و مورد طبع خود را پررنگ می کنند؛ در چنین شرایطی است که کوروش در ادبیات آنان برجسته  شده و تخت جمشید مقصد اصلی برای تحویل سال و مسافرت های نوروزی معرفی می شود.

وی ادامه داد: البته دشمنان در این زمینه نیز به اهداف خود نخواهند رسید چرا که مقام معظم رهبری از طرح ها و نقشه های دشمنان به خوبی آگاه است و سال ها طرح و برنامه ریزی آنان را با یک اشاره خنثی می کند؛ همانگونه که اکنون نیز با اشاره رهبری سرزمین های راهیان نور در تعطیلات نوروزی میزبان سیل پرشوری از جوانان و نوجوانان این مرز و بوم بوده و نقشه دشمنان را خنثی کرده است.

دشمن در صدد الگوسازی در جامعه است

وی چهره سازی و ارائه الگوهای ساختگی به جامعه را یکی دیگر از ابعاد مختلف توطئه دشمنان  برای ترور فرهنگی یک ملت ذکر کرد و گفت: در این توطئه دشمنان نگاه ها را از الگوهای واقعی جامعه نظیر پیامبران و ائمه اطهار، علما و مراجع عالیقدر منحرف و چهرهای جدیدی از میان سینماگران، بازیگران یا بازیکنان فوتبال را به جامعه معرفی می کنند.

حجت الاسلام مهدوی نژاد اظهارداشت: عواقب چنین نقشه ای در نهایت بی هویتی فرهنگی جامعه وقطع پل های ارتباطی آن ملت با تاریخ و گذشته خود است؛ در چنین وضعیتی است که یک جوان یزدی هیچ اطلاعی از  مشاهیر شهرخود نخواهد داشت ولی به عنوان مثال زندگینامه و حتی شماره پیراهن فلان بازیکن فوتبال  اروپائی را می داند،  حتی اطلاع دارد که وی در چه زمانی ازدواج کرده است ولی در اسامی 14 معصوم و اسم پدر و مادر مکرمه آنان گیر می کند و به لکنت می افتد.

وی در تشریح عواقب چنین فاجعه ای افزود: در این وضعیت جوان امروزی از  نوع پوشش، خوراک، اخلاق  سبک زندگی ستاره محبوب خود تبعیت و تقلید می کند و از سبک زندگی دینی و اسلامی که در الگو برداری از زندگی مراجع و ائمه نهفته است فاصله خواهد گرفت.

حجت الاسلام مهدوی نژاد با اشاره به روایت متعدد در مورد الگو برداری از علما و بزرگان خاطرنشان کرد:. پیامبر(ص) می‌فرمایند بچه هایتان را از بچگی به محبت ما عادت دهید تا ما الگوی آنان شویم چرا که هنگامی که اهل بیت الگوی یک جوان باشند به سبک زندگی آنان نزدیک خواهد شد.

وی در همین زمینه به سبقه علمی استان یزد و حضور چهره های علمی بر خاسته در این استان اشاره کرد و گفت: مرحوم سید کاظم یزدی صاحب عروه الوثقی، مرحوم آیت الله مؤسس شیخ عبدالکریم حائری یزدی مؤسس حوزه علمیه قم،  آیت الله شیخ غلامرضا فقیه خراسانی و چهره های علمی دیگری در استان دفن هستند ولی  متاسفانه جوانان از آنان اطلاعی ندارند.

حجت الاسلام مهدوی نژاد با بیان اینکه برخی دوست دارند یزد را از تراز دارلعلم بودن منحرف و به سمت و سوی مورد علاقه خود ببرند خاطرنشان کرد: متاسفانه فرزندان ما از این علمای دینی و سابقه آنان یا چهره های هنری و ادبی که در همین یزد دفن هستند خبری ندارند ولی در مقابل افرادی که فاقد شایستگی های لازم هستند و تنها ایفاگر نقش هایی محدود در سینما یا اجتماع هستند برای جامعه الگو شده اند.

مسئولان در معرفی سبقه علمی و فرهنگی یزد کم کاری نکنند

حجت الاسلام مهدوی نژاد با انتقاد از کم کاری در معرفی سابقه فرهنگی و علمی استان به جامعه گفت:  ای کاش مسئولان ما بویژه مسئولان میراث فرهنگی  مراکز و اماکنی که مدفن علمای گرانقدر کشور است را تابلو می‌کردند تا بیشتر برجسته و برای جامعه معرفی  شوند.

وی افزود:  چرا نباید از بیرون یزد وقتی میهمان‌های نوروزی به یزد سفر می کنند چنین اماکنی را بازدید کنند؟ چرا باید در ابتدا از آتشکده یزد بازدید کنند؟ شاید برخی بگویند چون در حروف الفبا "حرف آ" اول است و اولین مرکز تاریخی یزد در بروشورهای  و نقشه های ما آتشکده یزد می شود، اگر هم چنین موضوعی درست باشد چرا نباید آثار و اماکن و مراکز یزد براساس قدمت معرفی شوند؟ این اماکن را بر اساس قدمت و نه تنها حروف الفبا معرفی کنند.

حجت الاسلام مهدوی نژاد ادامه داد:  مسجد جامع فهرج یزد چهارده قرن قدمت دارد، افتخار یزد به اماکنی نظیر مسجد جامع، میدان شهدا و امیرچقماق است  البته یزد بیش از این اماکن به چهره های علمی، مذهبی و فرهنگی درون خود افتخار می کند، باید مدفن این علما دارای تابلو شده و به مردم معرفی شوند باید چهره دارالعلم بودن یزد به مسافران بیش از گذشته معرفی شود.

وی خاطرنشان کرد:  اکنون نیز جوانان استان یزد نوزده سال متوالی رتبه اول کشور در میزان پذیرش  کنکور سراسری را کسب کرده اند، در المپیادهای مختلف از یزد نخبگانی وجود دارند و در خیلی از حوزه‌ها رتبه‌هایشان تک رقمی است که نشان می دهد این استان در حال حاضر هم در همان تراز علمی گذشته خود در حرکت است،  این آمارها   خیلی مهم است، مسئولان باید این آمار را به مردم ارائه دهند، چرا این آمارها را کسی تابلو نمی‌کند؟

بعضی شیپور را از سر گشادش می زنند

حجت الاسلام مهدوی نژاد ادامه داد: البته در کشور و شهر ما مشکلات ریز و درشت فرهنگی و گرفتاری های مختلفی وجود دارد که نمی توان آن را انکار کرد ولی بعضی شیپور را از سر گشادش می زنند و مشکلات را به شکل دیگری جلوه می دهند و با  سیاه نمائی اهداف و اغراض خاص خود را دنبال می کنند.

وی ادامه داد: برخی مردم یزد را افسرده جلوه می دهد و مجالس روضه خوانی و تدین مردم را دلیل آن می دانند بعد سیاه نمایی وحشتناکی کرده و روی آن نتیجه گیری می کنند، نسخه می‌دهند و برخی هم غافلانه آن را قبول و اجرا می‌کنند.

وی افزود:  البته مسئولان باید آمار دقیق در اختیار مردم قرار دهند، آماری که بر اساس شاخص ها و استانداردهای واقعی صورت گرفته است، باید آمار امنیت اجتماعی،  امنیت اخلاقی و سرانه امید به زندگی استان یزد به نسبت کشور ارائه شود البته  مشکلاتی وجود دارد، در آمار طلاق و برخی مسائل دیگر  مشکل داریم ولی این موضوع ارتباطی با افسردگی ندارد باید مهارت های آموزشی در جامعه تقویت شود که ارتباطی به این زمینه ندارد.

دارالعلم، دارالعباده و دارالمومنین یزد گواه روشنی بر شاد بودن مردم است

حجت الاسلام مهدوی نژاد ویژگی ها، سابقه دیرینه استان یزد و شاخص هائی نظیر دارالعلم، دارالعباده و رتبه اول در کنکور سراسری را گواه روشنی در عدم افسردگی مردم عنوان کرد و گفت: علم با نشاط رابطه مستقیمی دارد، به راستی شهری که عقبه‌اش علمی است مردم و جوانانش با علم انس دارند، چگونه افسرده است؟

وی ادامه داد: دانستن عطشی است که در وجود آدمی قرار دارد، آدمی وقتی به آرزوی خود یا یکی از آنان که دانستن است می رسد به نشاط خواهد رسید، آیا رسیدن به آرزو به انسان نشاط نمی‌دهد؟ کسب علم برای انسان نشاط آور است، دانشمندی، انسان را با نشاط می‌کند به انسان احساس لذت می‌دهد.

حجت الاسلام مهدوی نژاد دارالعلم بودن استان یزد را یکی از دلایل شاد بودن مردم دانست و گفت: هنگامی که  دانش آموز یا دانشجویی درس های خود را به خوبی مطالعه کرده باشد احساس ذوق می کند در جلسه امتحان سر ذوق است که سریع بنویسد و برگه خود را تحویل دهد، آیا تاکنون چنین حسی را تجربه نکرده اید؟

 وی در بخش دیگری از سخنانش به دارالعباده بودن استان یزد و ارتباط آن با شادی مردم اشاره کرد و گفت:  ایمان و دینداری زمینه نشاط درونی انسان ها است،  "الا بذکر الله تطمئن القلوب" یعنی یاد خدا، بندگی خدا سبب آرامش می‌شود و  آرامش زمینه ساز نشاط  در انسان ها است.

حجت الاسلام مهدوی نژاد با بیان اینکه آرامش از نشانه های نشاط است و افراد مضطرب کمتر به نشاط واقعی دست خواهند یافت  گفت: رضایتمندی و رضای درونی انسان از دیگر نشانه های نشاط است، فرد مومن، راضی به رضای خداست چنین فردی هرگز دچار اضطراب و تشویش نخواهد شد و  هر نعمت و یا مصیبتی که بر او نازل می‌شود آن را یک حکمت الهی می داند، مطمئن و راضی است بنابراین احساس نشاط می کند.

وی با بیان اینکه ایمان با نشاط رابطه مستقیم دارد افزود:  مقام رضا یکی از ده جزء ایمان است که سبب آرامش درون و در نهایت نشاط فرد می شود.

حجت الاسلام مهدوی نژاد به روحیه قناعت و کار و تلاش در بین مردم استان یزد به عنوان یکی دیگر از علائم نشاط مردم نام بردو افزود: کسالت و تنبلی از فرد مومن به دور است،  مقام معظم رهبری در سفر به یزد از مردم این استان به عنوان مردمان پر کار و تلاشگر نام بردند، در سطح کشور هم مردم یزد به میانه‌روی در اقتصاد وقناعت مشهور هستند که یکی از نشانه های ایمان مردم است.

  وی افزود: امیرالمؤمنین(ع) کار را مایه نشاط و بیکاری را مایه اندوه انسان معرفی می کنند پس جامعه و مردمی که کار و تلاش دارند مردم بانشاطی هستند،  اما برخی با وجود این ویژگی ها  مردم یزد را افسرده معرفی می کنند.

حجت الاسلام مهدوی نژاد بیان کرد: شهری که به دارالعباده، دارالعلم و دارالمؤمنین معروف است از تهمت هایی نظیر افسردی و امثال آن مبرا است البته بعضی مشکلات و آسیب ها وجود دارد  ولی برخی نباید برای این مشکلات نسخه بپیچند.

وی در بخش دیگری از سخنانش طرح موضوعاتی نظیر افسرده بودن مردم یزد را با هدف ارائه نسخه ها و برنامه ای تحمیلی به بهانه شاد کردن مردم دانست و گفت: برخی نسخه ها و راه های درمانی که برای رفع افسردگی مردم تجویز می شود واقعا مشکوک است .

حجت الاسلام مهدوی نژاد با بیان اینکه برخی از این نسخه ها امکان دارد فی نفسه بد نباشد و ما مخالف آن نیستیم افزود: البته باید مراقب بود که سبک شادی کردن و نشاط یک فرد مسلمان و شیعه اسلامی باشد، شادی و نشاط اسلامی قالب هائی دارد اما متأسفانه با این روشهایی که اکنون در پیش گرفته شده می ترسم فردا بگویند مردم یزد افسرده هستند پس  یک مسابقه گاوبازی برگزار شود و یا  برای شادی و نشاط بیشتر به یکدیگر گوجه بزنند!

موسیقی مردم را از بین می برد یا افسردگی آنان را؟

حجت الاسلام مهدوی نژاد در ادامه این موضوع به ترویج موسیقی به بهانه افزایش نشاط مردم اشاره کرد و گفت: باید پرسید آیا موسیقی مردم را از بین می برد یا افسردگی آنان را؟ البته برخی به استفتاء مقام معظم رهبری اشاره می کنند که می فرمایند موسیقی سنتی را حفظ بکنید که البته باید پاسخ داد حضرت آقا فرموده اند که موسیقی سنتی را حفظ بکنید نه آنکه آن را ترویج کنید!

وی ادامه داد:  مقام معظم رهبری در استفتاء خود می فرمایند ترویج موسیقی با اهداف عالیه نظام مقدس جمهوری اسلامی منافات دارد ولی فلان مسئول فرهنگی شهرمان عمدا یا سهوا این بخش از استفتاء رهبری را مطرح نمی کند.

حجت الاسلام مهدوی نژاد خطاب به مسئولان فرهنگی استان گفت: چه کسی گفته است که افسردگی با موسیقی رفع می شود و نشاط می آورد؟ البته موسیقی نشاط آور است اما چنین نشاطی همانند مواد مخدر مخرّب، کاذب، مقطعی و زودگذر است.

وی ادامه داد: چنین نشاط کاذبی بوسیله مواد مخدر  یا روان گردان نیز حاصل می شود، فردی که مواد روانگردان مصرف می کند تا چند ساعت در هواست،  پس بیایید مواد مخدر را ترویج کنید چرا آنها را ترویج نمی کنید؟

حجت الاسلام مهدوی نژاد با بیان اینکه باید مراقب بود که فرد یا افرادی مردم را با اشکال و انواع دیگری از مواد مخدر نظیر کنسرت های موسیقی شاد نکنند اظهارداشت:  موسیقی نشاط آور نیست و شاهدهای مختلفی در این زمینه وجود دارد؛ "بتهون" از مشاهیر موسیقی جهان در وصیتنامه خود آورده است که چندی است به شدت دچار افسردگی شدم؛ به طوری که حتی لذت در جمع بودن از من گرفته شده است دیگر نمی توانم در جمع باشم به شدت منزوی شده ام، ترس های ناگهانی به سراغ من می آید، دوست دارم گوشه گیر باشم کسی را نمی خواهم ببینم در رنج به سر می برم که هر لحظه مرگ خودم را آرزو می کنم.

حجت الاسلام مهدوی نژاد با اشاره به اینکه این بخش از صحبت های بتهون هیچ گاه به مردم داخل منتقل نمی شود خاطرنشان کرد: "ریچارد وانگر" از دیگر موسیقیدان های بزرگ غربی در نامه اش آورده است که  ناراحتی اعصاب گرفته ام خستگی زیاد روحی، سختی ها و رنج های دائمی و مرتب مرگ خودم را آرزو می کنم.

وی افزود: وقتی چنین افراد بزرگی در موسیقی دچار افسردگی می شوند پس چگونه آقایان می خواهند با موسیقی ما را از افسردگی نجات دهند،  برای مردم موسیقی بزنند و  کنسرت موسیقی برگزار کنند.

حجت الاسلام مهدوی نژاد با اشاره به روایتی از پیامبر اسلام (ص) گفت: بر اساس این روایت چهار چیز قلب و روح و روان آدمی را فاسد و نفاق را در قلب می رویاند که یکی از آنها گوش دادن به موسیقی لهوی است و اکنون حدود نود درصد موسیقی هایی که پخش می شود همین شرایط را داراست.

وی ادامه داد: امیرالمؤمنین(ع) می فرمایند: فرشتگان در خانه ای که آلات موسیقی باشد و سر و صدای موسیقی باشد وارد نمی شوند و دعای اهل آن خانه مستجاب نمی شود بر اساس همین روایت اگر تنها آلات موسیقی در خانه ای باشد و از آن استفاده ای نشود فرشتگان به آن خانه وارد نمی شوند  و دعای اهل آن خانه هم مستجاب نمی شود.

حجت الاسلام مهدوی نژاد افزود: امیرالمؤمنین(ع) فرمودند عذابی بر یکی از اقوام بنی اسرائیل شبانه نازل شد مردم که صبح بلند شدند دیدند چهار دسته از مردم این قوم نابود شدند که یک دسته از آنان طبال ها و دیگری مغنی بودند، کسانی که غنا می خواندند، آواز خوان بودند، طبال در آن مقطع یکی از ابزار موسیقی بوده است.

وی با بیان اینکه ریشه افسردگی در غم و اندوه دنیا خوردن است گفت: غم و اندوه های دنیوی آدم را افسرده می کند، برخی افراد  برای دنیا و بی پولی غصه می خورند در حالیکه باید کار کرد، زحمت کشید و به این خواسته های دنیوی رسید و در عین حال نیز قانع هم بود.

حجت الاسلام مهدوی نژاد ادامه داد: غم های دنیوی و این چنینی انسان را خسته، بداخلاق و  افسرده می کند اما  غم معنوی نظیر قضا شدن نماز صبح  نه تنها انسان را پیر نمی کند بلکه سبب رشد فرد و آرامش آن  نیز خواهد شد.

وی با اشار به روایتی از  امام صادق(ع)اظهارداشت: پس از زیارت امام حسین(ع) خداوند به تو نشاط می دهد، بعد از زیارت امام حسین سرور و نشاط در دل انسان قرار می‌گیرد به عبارتی دیگر چنین غمی مقدس است.

حجت الاسلام مهدوی نژاد با طرح این سوال که مگر در روضه‌ها چه مباحثی مطرح می شود که باعث افسردگی می‌شود؟ افزود: در روضه از حماسه حسین، از عزت امام حسین و خوبی های آن می‌گویند،  آیا به راستی انسانی که برای عزت، برای ظلم بر مظلوم گریه می‌کند؛  افسرده می‌شود؟ وی بیان کرد: شهید آیت الله مطهری(ره) می‌فرماید که گریه بر شهید موافقت و هماهنگی با روح او و آیین اوست؛ گریه بر شهید با گریه بر مرده فرق می‌کند، گریه بر شهید انسان را رشد می‌دهد.

وی با بیان اینکه روانشناسان حضور در جمع و شرکت در کارهای جمعی و سرگرمی  را برای رفع افسردگی تجویز می کنند افزود:  کدام جمع با صفاتر از روضه امام حسین، هیأت امام حسین؟ در روضه امام حسین نوکری می‌کنیم  که نمونه ای از کار جمعی است پس افراد روضه ای افسرده نمی شوند.

حجت الاسلام مهدوی نژاد تاکید کرد: امام حسینیها که دم و دستگاه امام حسین برای خودشان نیست، یک عشق و آرمان مشترک دارند یک کار مشترک دارند پس آیا چنین افرادی افسرده می شوند؟

وی با بیان اینکه امام حسین  معجزه های بسیاری دارد گفت: در کربلا  وضع حُر خوب نبود؛ ولی با یک  نگاه، یک حرف و تلنگر به یکدفعه شهید رکاب امام حسین شد،  به خدا حر هم افسرده بود حر هم بد حال بود ولی با امام حسین احیا شد.

حجت الاسلام مهدوی نژاد خاطرنشان کرد: آدم های افسرده را به روضه امام حسین بیاورید تا گریه کنند، سپس همه افسردگی های آنان خواهد رفت،  افسردگی ها ریشه در درون افراد و خودخواهی آنان دارد ولی اگر یک ذره برای امام حسین گریه کنند از این پیله درونی بیرون خواهند آمد،آدمی مثلا غصه می خورد که اموالش را برده اند،   امام حسین که همه اموالش را بردند پس برای امام حسین گریه کن تا همه افسردگی هایت از بین برود.

 وی تاکید کرد: آیا غصه می خوری که خداوند فرزندت را از تو گرفته است؟امام حسین(ع) که همه عزیزانش را از دست داد پس بر علی اکبر امام حسین(ع) گریه کن تا  همه غصه‌هایت از دلت بیرون برود، اگر یک غم بزرگتر و مقدس را در دل داشته باشی در آن زمان این غم های کوچک آب شده و فرد افسرده خوب خواهد شد.

وی تاکید کرد: داغ عزیز،  مصیبت، گرفتاری ها و سختی ها نمی تواند هرکسی را از پای دربیاورد،  بستگی دارد که نگاه فرد به عالم چگونه باشد، بستگی دارد که فرد چه چیزی را زیبا و چه چیزی را زشت پندارد، بعضی‌ها در اندک مشکلاتی خرد می شوند و برخی دیگر  در مشکلات خدایی‌تر، سخت‌تر و متمکن‌تر می‌شوند، هرچه گرفتاری‌ها بیشتر ‌شود آنان نیز سبکتر خواهند شد.

حجت الاسلام مهدوی نژاد با بیان اینکه البته برخی امور مادی نظیر تغییر آب و هوائی و حضور در مناطق خوش آب و هوا در رفع افسردگی تاثیر دارد افزود: اما برخی امور فراتر و قوی تر از امورمادی در رفع افسردگی تاثیرگذارند،  پیامبر(ص) به مؤمنین فرمودند: بروید در باغ های بهشت تفریح کنید،  گفتند: یا رسول الله! «ما ریاض الجنه»؛ باغ‌های بهشت دیگر چی هست؟ فرمود: «مجالس الذکر»؛ همین روضه‌ها همین جلسه‌ها، باغ های بهشت است پس اگر می‌خواهیی هوا عوض کنید بیایید در باغ‌های بهشت و بنشینید.

مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید

 
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا